Uudet uutiset

29.6.2012

Kansio tarjoaa apua kuntavaalikoulutuksiin

Kunnallisvaalikoulutuksiin liittyvissä kysymyksissä, ota yhteys Veli-Pekka Manniseen.

Kansallinen Sivistysliitto järjestää yhteistyössä Kokoomuksen kanssa kunnallisvaalikoulutuksia ympäri Suomen. Ota yhteyttä Kansioon, jos haluat kouluttajia ja muuta apua alueesi koulutusta varten.

Vuosi 2012 on kuntavaalivuosi. Monissa Kansallisen Sivistysliiton jäsenjärjestöissä se tarkoittaa työntäyteistä aikaa. Kunnallinen päätöksenteko tarjoaa demokratian ja kansalaisyhteiskunnan toteutumisen lisäksi noin 10 000 sivistysliiton jäsenjärjestön paikallisyhdistyksen jäsenelle mahdollisuuden henkilökohtaiseen vaikuttamiseen.

Kuntavaaleihin osallistuminen ja niissä menestyminen on yhteiskunnalliselle liikkeelle sekä politiikan tekemisen että jäsenistön aktivoimisen kannalta tärkeää.

Vaalipäälliköt ja vaalivastaavat

Jäsenjärjestöjen paikallisyhdistykset nimeävät kuhunkin yhdistykseen vaalivastaavan, joka huolehtii oman yhdistyksen hyvästä vaalikunnosta. Kuhunkin kuntaan nimetään lisäksi vaalipäällikkö, joka koordinoi ensin ehdokasasettelua ja myöhemmin yhteistä kampanjointia.

Ehdokkaat ja vaalityöntekijät

Jäsenjärjestöjen paikallisyhdistykset tulevat asettamaan kuntavaaleihin noin 8 000 ehdokasta. Heidän koulutusvastuun on pääasiassa paikallisyhdistyksillä.

KANSIO järjestää yhteistyössä jäsenjärjestöjen kanssa loppukeväällä ja alkusyksyllä yhdistysten järjestämää koulutusta tukevia koulutustilaisuuksia. Lisätietoja omasta piiritoimistosta.

Jos olet järjestämässä koulutusta ja haluat lisätietoa kouluttajista, materiaaleista ja muista järjesteihin liittyvistä kysymyksistä, ota yhteyttä Kansallisen Sivistysliiton koulutuspäällikkö Veli-Pekka Manniseen (veli-pekka.manninen@kansio.fi tai 0400 508 857).

© Kansallinen Sivistysliitto - Opintokeskus Kansio, p. 0207 488 488 (*), s-posti: kansioposti@kansio.fi Palvelun tekninen toteutus Avoine Oy

´