Kulttuuri

KANSIO kulttuuri

Kulttuuria, keskusteluja ja vaikuttamista.

Aloitus
29.02.2020
Kesto
Kokonaiskesto 11.00-14.00
Koulutuspaikka
Suomen elokuvasäätiön auditorio

Osoite:

Kanavakatu 12, Katajanokka, Helsinki
Katso koulutuspaikka kartalta

Elokuvapäivässä Helene

Kansion ja Kulttuuriliiton vuoden 2020 elokuvana on Helene Schjerfbeckistä kertova Helene.

Kuva: Andres Teiss


Vuosi 1915. Helene Schjerfbeck elää unohdettuna taiteilijana iäkkään äitinsä kanssa maaseudulla. Viimeisimmästä näyttelystä on kulunut jo vuosia ja Helene on jatkanut maalaamista ainoastaan omasta intohimostaan. Kaikki muuttuu, kun taidekauppias löytää Helenen sekä tämän 159 upeaa maalausta – ja haluaa järjestää suuren yksityisnäyttelyn.

Helenelle käänteentekevä hetki koittaa kuitenkin vasta kun hänet esitellään Einar Reuterille. Nuori Einar on metsänhoitaja, ja taiteen harrastajana Helenen töiden intohimoinen ihailija. Hänestä tulee Helenen uskottu ja myös rakastettu. (Elokuvan ensi-ilta oli 13.1.2020)

Elokuva pohjautuu myös Rakel Liehun kirjoittamaan kirjaan ja sen ohjaaja on Antti Jokinen.

Schjerfbeckiä esittää Laura Birn, Helena Westermarckin roolissa on Krista Kosonen ja lisäksi sivuosissa mm.  Eero Aho ja Pirkko Saisio.

Ennen elokuvaa emeritus intendentti, taidehistorioitsija ja johtava Schjerfbeck asiantuntija Leena Ahtola-Moorhousen kertoo Helenen elämästä ja taiteesta.


Aika: lauantai 29.2.2020  klo 11.00 alkaen

Paikka: Suomen elokuvasäätiön auditorio, Kanavakatu 12, Katajanokka, Helsinki

Hinta: 25 €/hlö, sisältää elokuvan, borssikeittolounaan ja kakkukahvit

Ilmoittautuminen: henna.aunisto@kansio.fi

” Vaikka näyttelijät tekevät erinomaista työtä, kiinnittyy huomio elokuvan puitteisiin. Elokuvan kuvaus ja valaisu ovat todella hienoa työtä. Jokainen kohtaus on viimeisen päälle mietitty ja valoa käytetään upeasti. Vaikka ei elokuvan tekemisestä mitään tietäisikään, nopeasti käy selväksi, että valaisu ei ole onnistunut ihan kädenkäänteessä. Monessa kohtauksessa myös käytetään luonnonvaloa, mikä on taatusti vaatinut kärsivällisyyttä.” Ilkka Lappi, Aamuset.fi

Kysy lisätietoa:

Henna Aunisto

Henna Aunisto

Koulutussuunnittelija

henna.aunisto@kansio.fi
050 567 9116

Kategoriat

Kultuuritapahtuma