Teemakoulutukset

Kaikki Teemakoulutukset nauhoitetaan. Videot on katsottavissa tekstitettyinä tällä sivulla sekä osoitteessa: www.kansio.fi/teemakoulutusvideot

Ajankohta kevät 2024 – syksy 2024
Paikka Teams, osoite www.kansio.fi/kokoomuskouluttaa

Koulutamme keväällä ja syksyllä 2024 monipuolisesti yhdistyksiä, luottamushenkilöitä, ehdokkaita sekä ehdokkuutta harkitsevia valmistautumaan vuoden 2025 kunta- ja aluevaaleihin.

Syksyllä 2024 järjestettävät koulutukset:

Tiistaina 10.9.: Näin pidän vaikuttavan puheenvuoron

Tässä teemakoulutuksessa tiivistetään vaikuttavan puheenvuoron periaatteet. Keskitymme erityisesti tiiviin esittelypuheenvuoron eli ns. hissipuheen pitämiseen. Koulutus sopii erityisesti kokoomuslaisille kunta- ja aluevaaliehdokkaille sekä ehdokashankintaa tekeville yhdistystoimijoille. Kouluttajana toimii aate- ja retoriikkakouluttaja Niilo Nissinen.

Torstaina 26.9.: Tee helposti markkinointimateriaalia Canvalla – uudet käyttäjät

Tässä teemakoulutuksessa keskitytään maksuttoman suunnittelutyökalu Canvan perusteisiin. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aiempaa käyttökokemusta. Kouluttajana toimii viestinnän asiantuntija Essi Jäälinna.

Torstaina 10.10.: Tee helposti markkinointimateriaalia Canvalla – edistyneet käyttäjät

Tässä teemakoulutuksessa syvennymme suunnittelutyökalu Canvan käyttöön syvällisemmin. Koulutus on suunnattu jo aiempaa Canvan käyttökokemusta omaaville. Kouluttajana toimii viestinnän asiantuntija Essi Jäälinna.

Tiistaina 29.10.: Onnistuneen vaalikampanjan rakentaminen

Tässä teemakoulutuksessa käymme läpi onnistuneen vaalikampanjan rakennusvaiheet. Kouluttajana toimii koulutuspäällikkö Veli-Pekka Manninen.

Tiistaina 19.11.: Äänestäjien tavoittaminen

Tässä teemakoulutuksessa pohdimme kuinka äänestäjät tavoitetaan parhaiten. Kouluttajana toimii koulutuspäällikkö Veli-Pekka Manninen.


Menneet koulutukset:

Tiistaina 12.3.: Näin teet vaikuttavan mielipidekirjoituksen

Mikä on vaikuttavan tekstin rakenne, miten se tulisi aloittaa tai lopettaa? Miksi kirjoitus ylipäänsä kirjoitetaan ja miten sitä kannattaa yleensä tiivistää ja miksi sisällön tulisi olla hyvää suomea? Näihin ja paljon muuhun saat vastauksen vaikuttavan mielipidekirjoituksen teemaillassa. . Kouluttajana esiintymistaidon ja kirjoittamisen asiantuntija Niilo Nissinen.

Torstaina 11.4.: Tehokas viestintä ja sosiaalisen median hyödyntäminen

Tässä teemakoulutuksessa keskitytään hyvän viestinnän perusteisiin ja kuinka viestin saa parhaiten perille omalle kohderyhmälleen. Käymme läpi muun muassa sosiaalisen median käyttäjäryhmiä ja niiden eri kanavien ominaispiirteitä. Koulutus sopii sekä kokoomuslaisille yhdistystoimijoille että luottamushenkilöille. Kouluttajana toimii viestinnän asiantuntija Essi Jäälinna, jonka erityisosaaminen on viestien tiivistämisessä ja selkeyttämisessä.


Keskiviikkona 24.4.: Ota kokoustekniikka haltuun (kunta- ja hyvinvointialueet)

Tässä teemakoulutuksessa paneudutaan kokoustekniikan kiemuroihin. Käymme läpi sujuvan kokouksen etenemistä ja erilaisia vaikuttamistapoja havainnollistavien esimerkkien avulla. Koulutus on suunnattu kaikille kokoomuslaisille luottamushenkilöille kuntapolitiikassa ja hyvinvointialueilla. Kouluttajana toimii pääsihteeri Annika Kokko, jolla on pitkä kokemus johtavista luottamustehtävistä kuntapolitiikasta ja hyvinvointialueilla.

Tiistaina 7.5.: Tekoäly markkinoinnissa – Uuden ajan viestintää ja vaikuttavuutta

Tässä teemakoulutuksessa perehdytään tekoälyn monipuoliseen hyödyntämiseen markkinoinnissa ja viestinnässä. Koulutus tarjoaa paitsi perustiedot tekoälystä, myös konkreettisia työkaluja ja menetelmiä, joilla voit mullistaa tapasi tuottaa sisältöä ja luoda vaikuttavaa viestintää. Kouluttajana toimii koulutussuunnittelija, tieto- ja teknologiapolitiikan asiantuntija Jouni Markkanen.

Keskiviikkona 29.5.: Kuusi hyvää syytä lähteä ehdolle kunta- ja aluevaaleissa

Tässä teemakoulutuksessa käydään läpi vastauksia yleisimpiin kysymyksiin, joita ehdokkuutta harkitsevat pohtivat. Tule siis ottamaan selvää, mitä ehdokkuus vaaleissa tarkoittaa ja mitä sen sinulle antaa! Koulutus sopii erityisen hyvin kunta- ja aluevaaleissa ehdokkuutta harkitseville sekä ehdokashankintaa tekeville yhdistystoimijoille. Kouluttajana toimii pääsihteeri Annika Kokko.


Skip to content